A nyírfacukor potenciális egészségvédő hatásai

A nyírfacukor édesítőereje közel azonos a cukoréval, kalóriatartalma azonban alacsonyabb, s fogyasztásával nem tápláljuk a szájban lévő káros baktériumokat. Írásunkban összegezzük, milyen további egészségügyi előnyökkel járhat a nyírfacukor fogyasztása.

Nyírfacukor - Xilit

Az oldalunkon található írások nem minősülnek szakszerű tájékoztatásnak, oldalunk a teljesség igénye nélkül pusztán információs céllal készült. A nyírfacukorral és egyéb cukorhelyettesítőkkel kapcsolatos tanácsokért és információkért fordulj egészségügyi szakemberhez - orvos, dietetikus, táplálkozási szakértő -, valamint kövesd a tudományos szervezetek írásait kutatásait és a hivatalos élelmiszeripari forrásokat. 

Nem emeli meg a vércukorszintet

A nyírfacukor alacsony glikémiás indexének köszönhetően lassan szívódik fel és nem emeli meg a vércukorszintet. Lebontásához szervezetünknek nincs szüksége inzulinra, így cukorbetegek is fogyaszthatják. A hagyományos cukor glikémiás indexe általában 65, míg a nyírfacukoré 7.

Elősegítheti a testsúlykontrollt

A nyírfacukor a hagyományos cukorhoz képest alacsonyabb kalóriatartalommal (100 g termék kb. 240 kcal) rendelkezik - fogyasztásával így az édes ízeket anélkül élvezhetjük, hogy jelentősen növelnénk napi kalóriabevitelünket. A kulcs természetesen itt is mérték, melynek betartása mellett szól az is, hogy a nyírfacukor túlzott mennyiségben hasmenést okozhat. 

Hozzájárulhat a fogak védelméhez

A nyírfacukor fogyasztása kedvező hatással jár a fogak egészségére nézve. A xilit nem táplálja a szájban fellelhető, káros baktériumokat, így csökkentheti a fogszuvasodás kialakulásának kockázatát és csökkentheti a lepedékképződést. A xilit ezen kívül csökkentheti a szájszárazságot, s támogathatja az ásványi anyagok fogzománcba való beépülését.

Candida-diéta alatt is fogyasztható

A lúgosító hatással rendelkező nyírfacukor helyet kaphat a Candida-diétát követők étrendjében is, hiszen a hagyományos cukorral ellentétes módon nem táplálja a candida élesztőgombát.

 

Nyírfacukor (Xilit) ITT!

Xukor Prémium Pack 500 g(xilit, nyírfacukor, xylitol)

Xukor Prémium Pack 500 g (xilit, nyírfacukor, xylitol)

A Xukor fa alapanyagú és Finnországban készül. Nyírfacukor, Xilit és Xylitol ( xylit ) néven is ismert.

Ár: 2295 Ft
Megnézem

Paleolit Xilit 1kg

Paleolit Xilit 1kg

Édesítő hatása megegyezik a cukoréval, ám alacsony glikémiás indexének köszönhetően csak minimális inzulinválaszt vált ki a szervezetben. Hő hatására sem veszti el édes ízét, ezért használható sütéshez és főzéshez is.

Ár: 2695 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!